Grön Arena

Med start  i maj 2020 och fortsättning i höst, så har vi gått en kurs i Hushållningssällskapets regi, som heter Grön Arena.
Det är ett koncept som syftar till utveckling av gårdar, som erbjuder tjänster inom social omsorg, skola och inom hälsoområdet.

Tjänsterna anpassas efter den enskilde för att nå personlig utveckling och en förbättrad livskvalitet.

Aktiviteterna utgår från gårdens arbete med djur, natur och trädgård.

Hos oss finns möjlighet till många meningsfulla aktiviteter och sysselsättningar, alltifrån att sköta djur (hästar, får, höns) och gå på hundpromenader till att laga mat och baka, röja sly och ta ner träd, såga och hugga ved, sköta trädgård, odla i växthus och på friland.

Vi har möjlighet att erbjuda daglig verksamhet inom LSS, praktisk SFI undervisning och/eller ett annorlunda alternativ för barn som inte går i skolan.

Vi kan upplåta allt som gården har i form av lokaler, trädgård, mark och skog till intresserade kunder, i första hand närliggande kommuner.

Vi kan ordna hämtning och lämning före och efter arbetsdag.

Vi är också intresserade av att vara en aktör inom naturnära rehabilitering för sjukskrivna.

View Post

De flesta tycker att detta med djur och natur är bra och nyttigt för alla människor, men all sådan verksamhet kostar en slant och det är svårt att finansiera för både Kommuner och Regioner. Än så länge har vi därför inte hittat någon kund.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments