1700 talsträdgård – 2024

2022 var året då vi påbörjade anläggningen av vår 1700 tals trädgård. Trädgårdsdesigner är Eva Perzanowska, som driver en nätbutik för växter, Evas BlomsterParadis. Hon har mycket kunskap om gamla trädgårdar och både hennes och min favorit när det gäller trädgårdar är Tasha Tudor, en kvinna, som bodde i USA och skapade en fantastisk trädgård.

Sommaren 2023 så började trädgården blomma med en enorm livskraft. Perennerna växte sig snabbt stora och de ettåriga, frösådda blommorna frodades. Rosorna började också växa, men lite saktare. Bilderna här på hemsidan är från våren, sommaren, hösten och vintern 2023. På hösten 2023 så utvidgade vi trädgården ytterligare och satte mer än 1000 nya plantor samt en hel del lökar i flera nya rabatter. Dessa kommer att visa sin blomsterprakt 2024. Tanken är att trädgården i år ska kunna delta i olika öppna visningar, såsom Tusen Trädgårdar i slutet av juli 2024.

Det ska också kunna gå att boka tid för visning i grupp. Det kan vara med guidning eller enbart att man njuter av blomsterprakten. Vi kommer att servera fika och vi kommer förhoppningsvis också att sälja en del perenner och frön.

Välkomna att höra av er för bokning! info@grimmestorp.se

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments